Curs online - KIT DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN PUBLIC SPEAKING

Imaginează-ți că ești în fața unui public care așteaptă discursul tău cu sufletul la gură.

Sau că ești în fața managerilor din compania ta, manageri care așteaptă prezentarea ta.

Sau că ești pentru prima dată la un club de networking și trebuie să le spui celor de acolo cine ești și ce faci, ca să facă afaceri cu tine.

Te-ai pregătit! Ai discursul sau prezentarea gata! Îți este clar ce ai de prezentat. Mai ales că ai ales cuvintele cu grijă, ai inclus informațiile utile și ai repetat discursul sau prezentarea de mai multe ori. Mai mult! Ai arătat discursul sau prezentarea prietenilor sau colegilor și ți-au spus că e foarte bine! Ce să mai, ai făcut o treabă extraordinară și ești mândru/mândră de tine!

Și...te blochezi!

Pur și simplu nu poți începe. Pentru că ai emoții foarte MARI!

Sau începi, dar la un moment dat te oprești. Un gând fugar prin minte ți-a spus: „Dacă o să greșești?!?!”. Și te-ai blocat.

Sau ai ridicat ochii din hârtii sau din slide-uri și ai observat privirile participanților sau colegilor. Și ai rămas așa, cu ochii la ei, cu gura deschisă care nu mai poate scoate niciun cuvânt și cu mintea care strigă din toate puterile „Vezi să nu te blochezi în timpul discursului!!!”. Ce să te mai blochezi, că deja s-a întâmplat.

Sau și mai rău!!! Se poate și mai rău? Da, se poate! Pentru că te uiți la ceas – cine te-a pus?!?! – și mintea a dat alarma: „Dacă nu o să-ți ajungă timpul? Dacă nu te încadrezi în timpul alocat? Dacă depășești intervalul de timp pe care îl ai la dispoziție?” (toate frazele exprimă același lucru, dar mintea le folosește pe toate în încercarea disperată de a te face să pleci de acolo).

Dar de „Să nu uit ce am de spus!” ce spui? Ce să mai spui, că ai uitat deja! Cuvintele și frazele parcă s-au șters din minte. Ba nu, nu numai din minte, ci și de pe hârtii și slide-uri? Și acum ce faci? Ce să mai faci? Oricum oamenii nu te ascultau sau nu erau de acord cu tine.

Iar implacabilul „Nu pot!” te-a blocat de tot! Pur și simplu nu poți susține discursul și prezentarea. Îți vine să intri în pământ de rușine, dar chiar nu poți. E prea mult, chiar și pentru tine, care te-ai pregătit.

Ce e de făcut?

Cumpără „Kit-ul de supraviețuire în public speaking”! Și vizionează secvențele video – peste 90 de minute – și analizează fricile pe care le ai și folosește exercițiile pe care membrii Clubului Speakers Net ți le-au pus la dispoziție! Așa vei reuși să treci peste fricile tale sau să te împrietenești cu ele.

De unde știm?

Din experiența noastră personală. Toți am trecut printr-o parte din aceste frici. E firesc! De aceea am creat acest kit. Pentru că știm despre ce vorbim.

Și pentru că ne pasă și ne dorim ca toată experiența noastră să-ți fie de folos!

14 frici care se regăsesc în combinații diferite în fiecare dintre noi, frici care par înfricoșătoare (și uneori chiar sunt), dar care ne ajută, de fapt, să devenim din ce în ce mai buni în public speaking. Pentru că da, atunci când simțim că avem ceva valoros de spus, merită să spunem fără frică sau, uneori, în ciuda fricii.

Cele 14 frici „interesante” incluse în kit le-au avut toți cei care au venit la Clubul de Practică Speakers Net. Bine că nu le-a avut cineva pe toate, pentru că ar fi fost destul de provocator de lucrat. 😊

Partea bună este că, prin practică sistematică în cadrul clubului, aceste frici s-au diluat, sunt acum gestionabile cu ușurință sau au dispărut cu totul. Pentru că aceasta este puterea practicii și acesta este motivul pentru care insistăm mereu: Practică! Practică! Practică!

Cu cât practicăm mai mult pregătirea și susținerea discursurilor, însoțite de feedback din partea experților și colegilor, cu atât mai mult fricile dispar pentru că ne dăm seama că nu-și mai au rostul pentru că sunt iluzorii.

Și, ca să nu te mai ținem mult în suspans, iată care sunt cele 14 frici despre care vorbim în „Kit-ul de supraviețuire în public speaking”. Și nu numai că vorbim de aceste frici, ci oferim la fiecare câte un exercițiu simplu, dar relevant, de gestionare a fricii respective. Astfel încât să faci un pas semnificativ în direcția depășirii fricilor pe care poate le ai în ce privește public speaking-ul.

  • Nu o să iasă discursul perfect! (frica perfecționiștilor) – Sergiu Costea
  • Să nu mă blochez în timpul discursului! – Dana Buruiană
  • Nu pot! (nu e posibil pentru mine să țin un discurs excelent) – Viorica Stoica
  • Să nu uit ce am de spus! – Carmen Buican
  • Mi-e teamă să nu greșesc! - Mihail Bărănescu
  • Ce am de spus nu e valoros pentru ceilalți! – Violeta Niță
  • Dacă oamenii nu mă vor asculta? Sau dacă nu vor fi de acord cu mine? – Daniela Răzuși
  • Ce spun eu nu are valoare și oricum nu stă în puterea mea să schimb ceva! – Magda Racovițeanu
  • Mi-e teamă să-mi asum responsabilitatea! – Ximena Ștefan
  • Nu merit! (Dacă sunt demascat/ă de public, dacă își dau seama că sunt un impostor / o impostoare) – Cristina Zamfirache
  • Dacă spun ceva greșit? – Andreea Popescu Cruglic
  • Am emoții MARI! – Cristina Ardeleanu
  • Dacă nu-mi ajunge timpul pentru a susține discursul? – Cristina Bărănescu
  • Dacă voi fi perceput ca arogant/ă? (ca făcând pe deșteptul/deșteapta) – Romeo Crețu

 

Fiecare frică este prezentată într-o secvență video cuprinsă între 5 și 10 minute. Durata totală de vizionare a întregului kit este de aproximativ 1,5 ore. Durata de utilizare a kit-ului este până ce fricile care te „mișună” prin cap sunt gestionate, depășite, date la o parte sau „îmblânzite” pentru a putea trăi cu ele.

Mai mult! Fiecare membru al Clubului de Practică Speakers Net s-a vulnerabilizat vorbind despre o frică anume, ceea ce l-a făcut să fie autentic. Pentru că acest lucru îl prețuim foarte mult în discursuri.

Și mai mult! Avem și un video bonus. Prietenul nostru, Andy Szekely ne vorbește despre controlul fricii în vorbitul în public. Și Andy știe bine despre ce vorbește pentru că are o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

Ce îți putem garanta, noi, membrii Clubului de Practică Speakers Net?

Că acest kit te face să:

  • Devii conștient/ă de fricile pe care le ai în public speaking;
  • Alegi ce poți face pentru a gestiona fricile respective și
  • Aplici metodele optime pentru a gestiona acele frici.

 

Ce nu îți putem garanta și nici nu intenționăm să-ți garantăm?

Că acest kit:

Lucrează de la sine – fără implicare conștientă din partea ta, fricile nu dispar de la sine;

Informația e totul – informația e importantă, dar practica schimbă, de fapt, lucrurile;

E ușor de pus în practică – este necesară străduință din partea ta în lucrul cu fricile tale.


Nu ne crede pe cuvânt! Ia și experimentează! Noi am experimentat și am văzut cum e pentru noi. De aceea nu am avut nicio frică să înregistrăm acest kit, poate cu excepția unei ușoare temeri în fața camerei de filmat, temere pe care am depășit-o cu toții prin practică. Experimentează și tu și vezi cum e pentru tine!

A, și nu uita și de fricile care apar în timpul pregătirii discursurilor sau prezentărilor! Sunt și mai puternice pentru că te împiedică să te pregătești. Sunt tot aici, în „Kit-ul de supraviețuire în public speaking”!

Mulțumim! 




Formular comandă

Speakers Net

Speakers Net

Club de public speaking

0722630598